POLITYKA PRYWATNOŚCI

  1. Administratorem bazy danych osobowych przekazywanych przez Klientów, w związku z zakupami w conceptsport.com.pl jest Concept Sport, ul. Dowborczyków 30/34 90-019 Łódź (dalej „Administrator”).
  2. Administrator przykłada szczególną wagę do ochrony prywatności Klientów. Administrator z należytą starannością dobiera i stosuje odpowiednie środki techniczne i organizacyjne zapewniające ochronę przetwarzanych danych, w tym zabezpieczenia o charakterze programistycznym (między innymi systemy szyfrowania danych). W szczególności Administrator zabezpiecza dane przed ich udostępnieniem osobom nieupoważnionym, jak również przed ich przetwarzaniem z naruszeniem obowiązujących przepisów prawa. Administrator sprawuje stałą kontrolę nad procesem przetwarzania danych oraz ogranicza dostęp do danych w możliwie największym stopniu, udzielając stosownych upoważnień tylko wówczas, gdy jest to niezbędne do prawidłowego świadczenia usług za pośrednictwem conceptsport.com.pl.
  3. Podstawą przetwarzania danych osobowych jest zgoda samych Klientów, jak również ustawowe upoważnienie do przetwarzania danych niezbędnych w celach związanych z działalnością Administrator w zakresie conceptsport.com.pl, w tym w celu zawierania, realizacji i rozliczenia umów sprzedaży w ramach conceptsport.com.pl (obsługi transakcji sprzedaży towarów), a także w celach ich archiwizacji.
  4. Podanie jakichkolwiek danych osobowych przez Klienta jest dobrowolne.
  5. Klienci mogą przeglądać conceptsport.com.pl oraz zamieszczone w nim oferty dotyczące towarów bez uprzedniej Rejestracji oraz podawania danych osobowych.
  6. Dane podawane przez Klienta w trakcie Rejestracji są wykorzystywane do celów księgowych, do kontaktowania się z Klientem, do obsługi konta w conceptsport.com.pl oraz do innych czynności związanych z zawarciem lub wykonywaniem umów sprzedaży. Dane te mogą ponadto służyć do weryfikacji, czy osoba rejestrująca spełnia wymagane przez Regulamin i przepisy prawne warunki. Dane kontaktowe, za zgodą Klienta, wykorzystywane są również do przesyłania Klientowi przez Administrator informacji o firmie i świadczonych przez nią usługach. Klient może w każdej chwili zrezygnować z otrzymywania tego typu informacji.
  7. Dane Klientów mogą być udostępniane podmiotom uprawnionym do ich otrzymania na mocy obowiązujących przepisów prawa, w tym właściwym organom wymiaru sprawiedliwości. Dane osobowe Klientów mogą być przekazywane podmiotom trzecim w przypadkach wskazanych przez Administrator i za zgodą Klientów.
  8. W przypadku uzyskania przez Administrator wiadomości o korzystaniu przez Klienta z conceptsport.com.pl niezgodnie z Regulaminem lub z obowiązującymi przepisami, Administrator może przetwarzać dane osobowe Klienta w zakresie niezbędnym do ustalenia jego odpowiedzialności, pod warunkiem, że utrwali dla celów dowodowych fakt uzyskania oraz treść tych wiadomości.
  9. Administrator zapewnia realizację uprawnień Klientów wynikających z ustawy o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 2007 r. (Dz.U. nr 133, poz. 883 z późn. zmian.), w tym prawa dostępu do treści własnych danych osobowych i ich poprawiania oraz prawa do kontroli przetwarzania własnych danych osobowych na zasadach opisanych w przedmiotowej ustawie. W ramach realizacji prawa do kontroli przetwarzania własnych danych osobowych, Klienci mają w szczególności prawo do wniesienia – w przypadkach określonych w ustawie o ochronie danych osobowych – pisemnego, umotywowanego żądania zaprzestania przetwarzania danych osobowych ze względu na swoją szczególną sytuację, a także wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania swoich danych, gdy Administrator zamierza je przetwarzać w celach marketingowych lub wobec przekazywania przez Administrator danych osobowych innemu niż Administrator.
  10. Administrator zapewnia Klientom możliwość przeglądania i modyfikacji danych osobowych. Administrator zapewnia Klientom możliwość usunięcia danych osobowych ze zbioru danych w przypadku odstąpienia od umowy, o którym mowa w regulaminie na stronie conceptsport.com.pl, a także w innych przypadkach, jeśli to wynika z obowiązujących przepisów prawa. Administrator może odmówić usunięcia danych Klienta wyłącznie w przypadkach wskazanych przez obowiązujące przepisy, w szczególności, jeżeli Klient ten nie uregulował wszystkich należności wobec Administrator lub też, gdy Administrator uzyska i utrwala wiadomość, że Klient swoim dotychczasowym zachowaniem w naruszył Regulamin bądź obowiązujące przepisy prawa, a zachowanie tych danych jest niezbędne do wyjaśnienia tych okoliczności i ustalenia odpowiedzialności Klienta.
  11. Dodatkowo, okazjonalnie, Administrator za odrębną zgodą Klienta, przesyła ankiety mające na celu badanie preferencji Klientów i dostosowywania oferty do ich oczekiwań, w tym umożliwiające wyrażenie opinii o dokonanej w Sklepie transakcji. Klient w każdej chwili może zrezygnować z otrzymywania ankiet.

PLIKI COOKIE

Informacje ogólne.

  1. Sklep internetowy działający pod adresem www.conceptsport.com.pl jest prowadzony przez:

Concept Sport
ul. Dowborczyków 30/34
90-019 Łódź
NIP: 725-118-88-78, REGON: 100677840

  1. Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniu w następujący sposób:
  2. Poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje.
  3. Poprzez zapisywanie w urządzeniach końcowych pliki cookie (tzw. „ciasteczka”).
  4. Poprzez zapisywanie technicznych logów na poziomie serwera www,
    obsługiwanego przez Home.pl
    (operator hostingu prowadzi swoją stronę pod adresem https://home.pl/.
    Operatorem jest:

    HOME PL Sp. z o.o.
    ul. Plac Rodła 9
    70-419 Szczecin
    NIP: 8522103252
    REGON: 8111582422

Informacje w formularzach.

  1. Serwis zbiera informacje podane dobrowolnie przez użytkownika.
  2. Serwis może zapisać ponadto informacje o parametrach połączenia (oznaczenie czasu, adres IP)
  3. Dane w formularzu nie są udostępniane podmiotom trzecim inaczej, niż za zgodą użytkownika.
  4. Dane podane w formularzu mogą stanowić zbiór potencjalnych klientów, zarejestrowany przez Operatora Serwisu w rejestrze prowadzonym przez Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych.
  5. Dane podane w formularzu są przetwarzane w celu wynikającym z funkcji konkretnego formularza, np w celu dokonania procesu obsługi zgłoszenia serwisowego lub kontaktu handlowego.
  6. Dane podane w formularzach mogą być przekazane podmiotom technicznie realizującym niektóre usługi – w szczególności dotyczy to przekazywania informacji o posiadaczu rejestrowanej domeny do podmiotów będących operatorami domen internetowych (przede wszystkim Naukowa i Akademicka Sieć Komputerowa j.b.r – NASK), serwisów obsługujących płatności lub też innych podmiotów, z którymi Operator Serwisu w tym zakresie współpracuje.

Gwarantujemy Użytkownikom stron www prawo wyboru w zakresie udostępniania informacji, które ich dotyczą. Informujemy, że używamy na stronach www technologii cookies tj. plików tekstowych, tzw. ciasteczek, do rejestrowania informacji o tym, które strony użytkownik odwiedzał i co na nich robił.

„Cookies” – co to jest?

Cookies to maleńkie porcje informacji, zapisywane przez Twoją przeglądarkę. Wszyscy stosują cookies – dlaczego? To proste – dzięki cookies strony internetowe pamiętają Twoje preferencje – jak na przykład ostatnio przeglądane produkty. Cookie NIE identyfikuje Twoich danych osobowych. Cookie NIE ma żadnego wpływu na Twoje oprogramowanie ani sprzęt.

Dlaczego i jak stosujemy pliki Cookie

  • Uwierzytelnianie

Sklepy nasze wykorzystują pliki cookie do identyfikacji zalogowanego użytkownika, aby wyświetlić mu właściwe ceny produktu i produkty ulubione.

  • Preferencje, funkcje i usługi

Sportness.pl korzysta z plików cookie w celu uzyskania informacji na temat preferencji językowych i komunikacyjnych użytkownika. Są one również pomocne podczas wypełniania formularzy w witrynie. Niezależnie od powyższego poprzez tzw. wtyczki społecznościowe, zapewniają one użytkownikowi funkcje, ważne informacje oraz treść zgodną z jego indywidualnymi potrzebami.

Sportness.pl umożliwia innym podmiotom wykorzystywanie mechanizmu cookies na stronach. Są to m.in. podmioty udostepniające „tzw. wtyczki społecznościowe, w szczególności serwis Facebook

  • Wydajność, analiza oraz badania

Sportness.pl korzysta z plików cookie, aby dowiedzieć się, jak dobrze działają nasze strony www. Ponadto, wykorzystujemy pliki cookie, aby zrozumieć, usprawnić oraz prowadzić badania na temat produktów, funkcji oraz usług, między innymi w czasie, gdy użytkownicy wchodzą na nasze strony z innych witryn, aplikacji lub urządzeń podczas pracy na komputerze lub urządzeniu mobilnym.

Większość przeglądarek umożliwia użytkownikom kontrolowanie plików cookie w ustawieniach preferencji. Ograniczenie możliwości witryn do ustawienia plików cookie może pogorszyć ogólną, jakość korzystania z witryny.

Pliki cookies związane z badaniami Internetu pochodzą od spółki Google Inc.

Wykorzystując oprogramowanie google analytics, witryna zamieszcza w komputerze użytkownika kod zliczający umożliwiający zbieranie danych o użytkownikach. Informujemy, że Sportness.pl, jest stroną umowy z GOOGLE Inc. i używa mechanizmu anonimizacji nr IP użytkownika. W każdej chwili użytkownik może sprzeciwić się zbieraniu danych przez oprogramowanie google analitycs poprzez zmiany ustawień przeglądarki internetowej.

 

 

Jak pliki „cookies” dopasowują naszą stronę internetową do potrzeb użytkownika.

„Cookies” pomagają w dostosowaniu zawartości strony internetowej do oczekiwań użytkowników. Z kolei analityczne pliki „cookies” wykorzystywane są w celu oceny statystyk wejść na stronę internetową. Pozwalają one nam ocenić, jakie są upodobania i oceny użytkowników, a także jak możemy ulepszać stronę internetową dla użytkownika.

Cookies służące do uwierzytelniania, umożliwiają m.in. łatwe logowanie, uzupełnianie formularzy, zapamiętywanie ustawień stron www wybranych przez użytkownika.

Jak możesz zarządzać swoimi plikami „cookies”?

Jeśli użytkownik nie chce otrzymywać plików cookie, może zmienić ustawienia przeglądarki. Zastrzegamy, że wyłączenie obsługi plików cookies niezbędnych dla Uwierzytelniania, Bezpieczeństwa, utrzymania Preferencji Użytkownika, utrudni korzystanie ze stron conceptsport.com.pl w skrajnych przypadkach może uniemożliwić korzystanie ze stron www.

Użytkownicy powinni przeczytać politykę ochrony prywatności tych firm, aby poznać ich zasady korzystania z plików cookie:

Polityka ochrony prywatności Google Analytics
W celu zarządzania ustawienia cookies wybierz z listy poniżej przeglądarkę internetową, której używasz i postępuj zgodnie z instrukcjami:

Urządzenia mobilne:

Flash cookies

Serwis WWW firmy Adobe zawiera informacje o sposobie usuwania i wyłączania plików cookie odtwarzacza Flash w konkretnych domenach: http://www.adobe.com/products/flashplayer/security.

Należy pamiętać, że ograniczenie korzystania z plików cookie odtwarzacza Flash prawdopodobnie wpłynie na działanie aplikacji opartych na technologii Flash, zwyłączenie plików cookie odtwarzacza Flash na stronach uniemożliwi odtwarzanie większości treści.